tisdag 25 november 2008

Spela

Idag har Olle varit hemma med sin pappa och tydligen lekt en hel del. Här spelar han för första gången utan att försöka äta upp pinnen.

måndag 24 november 2008

Olle kan


Olle har blivit så duktig. Jag försöker skriva upp alla små saker han gör så att jag kan skriva in det senare i Olleboken. Han kan säga massa olika saker som,
Adé? = Vad är det?
Lade/Läde = Lampa
Mamma

Han kan klappa händerna, ställa sig upp utan hjälp, peka på saker och säga "adé?". Han gillar att peka på saker i sina böcker. Han vet vad lampa, fåglarna, spindeln och stjärnorna är för något och man får inte säga fel för då fortsätter han att fråga tills man svarar rätt, och sen frågar han några extra gånger för att testa en.

Han tycker också om att banka med sina klossar, köra med sin traktor eller egentligen allt som har hjul, leka med mina nycklar, ta pusselbitar och gå runt med i munnen särskilt den minsta fjärilspusselbiten.

lördag 22 november 2008

Snö



Idag hade snön kommit och vi gick till läkarmissionen och köpte en pulka till Olle.

fredag 21 november 2008

Julklappstips?



Jag har fått låna en bok med beskrivningar på hur man gör olika waldorfleksaker på min praktik. Just nu håller jag på och stickar en liten katt till Olle.

måndag 10 november 2008

Compact living



Olle har fått ett eget "rum" i vardagsrummet av en hylla och ett draperi. Gud så mysigt det blev då.

torsdag 6 november 2008

Presenter


Olle fick en traktor av sin farfar och lilla farbror Filip och Johan fick en moppe av sig själv. Jag fick ingenting.

måndag 3 november 2008

Källan


Idag åkte vi till vår lokala waldorfbutik, Källan, för att inhandla två par varma ullstrumpor till Olle. För att visa sin uppskattning rev han ner allt som fanns i skyltfönstret med en kundvagn som den snälla personalen hade gett honom för att han inte skulle springa omkring och riva ner allt annat som fanns i butiken. När de fått upp allt i fönstret igen betalade vi för strumporna och åkte hem.

Den fina mössan på bilden fick Olle av Meli i födelsedagspresent. Den är stickad av Melis kompis Marie Sundberg som går på handarbetets vänner.