måndag 8 september 2008

Olle kan gå!

Olle har börjat gå! Förut har han kunnat ta ett steg och sedan ramlat, men igår gick han flera stycken och idag tog han nästan tio små steg! Nu känns det äntligen som att allt börjar lossna. Det har varit några frustrerade månader både för Olle och oss. Han har velat göra så mycket men inte kunnat och då har han blivit arg och min rygg har nästan gått av av att gå runt med honom eller bära, men vad ska man göra. Nu börjar det bli bättre i alla fall. Det är ju också skönt att Johan har honom tre dagar i veckan nu så att jag slipper söva (bära fram och tillbaka) honom två gånger per dag.

Jag har hört att de första tolv månaderna är de jobbigaste och sedan blir det bara bättre. Kan nog stämma för nu börjar det faktiskt bli roligare. Han lär sig så mycket hela tiden och blir mer och mer självgående. Om man säger lampa tittar han upp mot lampan i taket och mamma vet han vem det är, och pappa blir han jätteglad att se när han kommer hem efter jobbet. Han är så gullig när han ligger och pratar för sig själv på morgonen när han har vaknat. Han sover mycket bättre på nätterna nu, i natt vaknade han bara en gång (det tog lång tid innan han somnade igen men sedan gjorde han det och vaknade inte förrän kl sex)

5 kommentarer:

Johan sa...

Och utan bollen och allt!!

Erika sa...

i know!

Anonym sa...

Åh, då kan han springa runt i butiken på onsdag!

Jojo sa...

Grattis till första stegen! Det måste vara häftigt! Bea har börjat krypa och ställa sig upp, enormt kul att se utvecklingen :)

Erika sa...

Tack! Himla kul faktiskt, han verkar dock ha hoppat över det där med att krypa...